Ratamestareille

Lähtöpaikan tiedot ja tulokset tulevat aina näille sivuille ja viikkoa aiemmin Urjalan Sanomiin.

Ari tai Kyösti päivittävät näitä sivuja.

Muista tilittää rahat:

FI76 5494 0920 2328 59 Urjalan OP

UlkoinenSisäinen
 
UlkoinenSisäinen
 
UlkoinenSisäinen
3151
4156
5265
3350
4257
6070
3446
4358
6171
3552
4459
6272
3753
4560
6373
3854
4761
6474
3955
4862
9247
4049
4963
104485064


                 

Huomautus: Kahta samaa sisäistä numeroa ei saa käyttää radalla peräkkäin. Maalilauta on aina 100.

Jos maaliin tullessa tietokoneelle tulee ilmoitus 99, kyseessä on heikkenevä leimasimen tai käsileimasimen paristo. Henkilön leimaukset voi siirtää oikealle radalle, jos rata on tiedossa. Tietokone siirtää leimaukset väliaikaistiedostosta radalle ja tulos näkyy kuvaruudun alalaidassa ja ratatuloksissa. Väliaikaistiedostosta voidaan poimia myös epäonnistuneet leimaustiedot jälkeenpäin.

 

Tietokoneen kytkennät

Kun kytket tietokoneen varavirtaan akusta, kaikki kytkennät kannattaa tehdä valmiiksi ennen virran laittamista päälle. Tietokoneen alareunan kuvakkeesta näkyy, jos kytkennät toimivat. Joskus liitoksia pitää varmistaa liittimien päitä pyörittämällä. Lopettaessa anna koneen sammua ennenkuin laitat kannen kiinni.

Uusi lukulaite kytketään USB-porttiin ja etsitään emit-ohjelmasta ratas-kuvakkeen kautta. Voit kotona kokeilla laitteen toiminnan samalla kun lataat koneen akun. Jos tabletin kannen laittaa kiinni vaikka kone ei ole kokonaan sammunut, laite kuluttaa virtaa edelleen. Windows-päivitykset saattavat yllättää, jos et ole käyttänyt konetta etukäteen. Uudelleenkäynnistys ei poista päivitystä.

Tallentaminen

Tallenna tiedostosi nimellä, esim. Laukkasuo 3.6.2024  Kansio on vuoden numerolla, mutta muista joka tapauksessa tallentaa tiedosto. Kone kyllä tekee varmuuskopion kortin lukuvaiheessa. Muista merkitä tallennuksen yhteydessä ratapituus. Nimeäminen aloitetaan klikkaamalla toisella, oikeanpuoleisella hiiren napilla, jolloin valintaruutu avautuu.

Häiriötilanteet: 

Kortti ei tunnista lähtijää: Käytä välissä toista emittiä. Jos ongelma jatkuu, tarkista kytkennät ja tarvitessa käynnistä ohjelma uudelleen, tallenna tiedosto sitä ennen. Myös tietokoneen voi käynnistää uudelleen. Anna koneen rauhassa sammua ja käynnistyä.

Kortti ei tunnista saapujaa: Sama kuin edellä, mutta tarkista, että olet saapuvien välilehdellä, ei lähtijöiden.

Virta vähenee uhkaavasti: Tarkista akun ja tietokoneen väliset liittimet. Erityisesti tietokoneen virtajohto saattaa olla löysällä. Jotkin päivitykset saattavat jumittaa konetta, joten kone kannattaa pitää päivitettynä (Wifi) kotona.

Lähtöön kirjaaminen: Muista käyttää lainakorteille  lähtiessä lainakortti [v] -valintaa. Korttia ei tarvitse tallentaa tilapäiseen lähtijän nimelle.

Omatoimirastien tekemisen ohjeistus

1. Pyydä Arilta päivitetty kartta tai luota aiemmin saamaasi karttaan.

2. Käy maastossa ja merkitse rastipisteet väliaikaisesti nauhalla.

3. Toimita pohjakarttasi rastimääritteineen Arille hyvissä ajoin. Karttojen haku pitää sopia laatikkoon tai kartat pitää osallistujien tulostaa itse.

4. Ilmoita Urjalan Sanomiin ja Arille tai Kyöstille rastien aloituspiste ja kartta-alue. Lopullisen kartan voi saada myös näille sivuille viikon ajaksi.

5. Vie rastit, rastiliput maastoon.

6. Tarkista kartasta ja netistä, onko karttasi rastipisteet ja määritteet oikein.

7. Hae rastiliput pois kun määräaika on umpeutunut, voit tarkistaa jäikö karttoja yli postilaatikosta.

8. Toimita rastiliput seuraavalle tai vie varastoon Urheilukentälle.

9. Merkintänauhat voi hakea pois viimeistään kauden päättyessä.