Kooste pm-kävelyistä 17.7.

3.8.2017


Kesäkuussa heitetty kävelyhaaste vietiin loppuun, kun 18 urheilijaa ja 2 ohjaajaa osallistui pm-kävelyihin.

Viime kesänä Aleksi ja Mika Ojala kävivät pitämässä kilpakävelyharjoitukset seuran urheilijoille maanantaiharjoitusten ohessa juuri ennen toista seuracupin osakilpailua Kangasalla. Tämän taka-ajatuksena oli saada 11-,13- ja 15-vuotiaisiin kilpakävelijä juuri noihin kisoihin ja näiden harjoitusten idea oli rohkaista siihen. Tässä myös tuolloin onnistuimme, meillä oli kolme iskukykyistä kilpakävelijää tuossa kisassa. Harjoituksissa Ojalat heittivät ilmoille ajatuksen pm-kävelyistä joihin usealla olisi täydet edellytykset osallistua. Tuona kesänä kilpailut olivatkin kuitenkin jo menneet, mutta ajatus jäi muhinaan seuraavaa vuotta varten.

Viime vuonna sisulisäpisteissä seuran kehitys oli aivan huikea (+263 edelliseen vuoteen) mutta kuitenkin pm-kävelyissä edustus oli yhden urheilijan verran. Kuinka tulisimme saamaan tätä nostettua seuraavana kesänä? Kuitenkin Aleksi ja Mika olivat innolla pitämässä harjoituksia tänä vuonna, josta syntyi vahva usko, että kenties seuraavanakin. Alueellinen varaslähtö tulevaisuuteen -koulutuksessa heitettiin ilmoille ajatus kilpakävelykesähaasteesta. Mikäli 25 seuran urheilijaa tulisi osallistumaan pm-kävelyihin niin myös ohjaajat tulisivat kävelemään 5 km. Asiaa ei tähän voinut jättää ja niinpä 12. kesäkuuta julkaisimme tämän haasteen ja Ojalat tarttuivat tähän heti.

Kesällä meillä oli neljä laadukasta kilpakävelyharjoitusta, joiden aikana pääsimme syventymään kyseiseen lajiin. Samalla kuulimme hieman Aleksilta, mitä kaikkea hän on tehnyt uransa eteen. Ohjaajat olivat myös harjoituksissa oppilaana. 17.7 järjestettyihin kävelyihin ilmoittautui lopulta 19 urheilijaa, mikä oli niin hyvin, että ohjaajat päättivät, että heistä tulee kaksi lisää.

Ojalan perhe lähti kilpailuihin mukaan kannustamaan ja ohjaamaan. Matkalla urheilijat saivat heiltä hyviä vinkkejä ja Aleksi piti ryhmittäin urheilijoille alkuverryttelyjä. Tämä kaikki oli varmasti hyvin arvokasta monelle.

T9 sarjassa meillä oli kaksi kävelijää 600m matkalla. Kolmanneksi kisassa sijoitti Anni Mäkelä 4.25,0 ja viidenneksi Kerttu Kumpulainen 5.03,1. 10-vuotiaiden sarjassa matka muuttui 1000 metriin. Tytöissä matkalla mukana olivat neljänneksi tullut Miina Paija 7.51,6, kuudenneksi sijoittunut Aliina Koivula 8.31,3 sekä seitsemänneksi kävellyt Laura Stenberg 9.00,7. Pojissa matkalla olivat pronssia kävellyt Elias Eskola 7.22,7 ja viidenneksi sijoittunut Ilmari Leino 9.00,7. 11-vuotiaissa oli vahvin edustus. UrjU:n tyttöjä peräti neljä lähti matkaan. Sijoitukset heillä olivat 6. Siiri Pohjamies 7.20,6, 9. Emma Viholainen 7.28,6, 10. Saara Tallbacka 8.43,2 ja 11. Aino-Maija Jaatinen. Pojissa Mici Ojala nappasi kultaa 7.18,8 ja Juuso Oksanen pronssia 7.34,6.

12-vuotiaissa matka tuplattiin eli tämä oli 2000m. Tyttöjen sarjassa Lotta Paija nappasi pronssia 16.39,4 ja Annika Kontio oli neljäs 16.41,2. 13-vuotiaissa seuralla oli edustus pojissa. Akseli Leino käveli pronssille 13.01,0, mutta Anselmi Jaatisen matka jäi tällä kertaa kesken.

N17 3000 m:n matkalla Elli Maunuksella nappasi komean voiton ajalla 20.17,0. Naisten sarjan 5000 m:llä ohjaajat suorittivat hienosti osansa haasteesta, kun  Johanna Vesakoski nappasi pronssia vieden näin ohjaajien välisen kaksinkamppailun. Johannan aika 39.36,0 ja Emilia Eskolan 41.04,9.

Kotimatka oli täynnä väsyneitä ja kaikkensa antaneita urheilijoita. Yhdessä saimme siivitettyä toisemme hyviin suorituksiin ja vaikka yleisurheilu on yksilölaji, tämä me tehtiin joukkueena. Samalla jokaiselle tuli hyvä pohja osallistua kilpailuihin seuraavana vuonna. Näin ollen myös kesän kilpakävelyhaaste vietiin kunnialla loppuun. Seuranmestaruuskilpailuiden yhteydessä 1.8. mitalistit saivat lopulta myös mitalinsa.

LIsää kuvia kisoista löytyy UrjU:n facebooksivuilta.